O alternativa WOW a nuntii…

 

images “Dragă domniţă şi dragă cavalere, bine aţi venit în faţa judelui pentru a vă uni destinele pe toată viaţa! Va voi pune la deget aceste însemne ale veşniciei:  două fire care vă vor uni destinele!” rasuna cuvintele bărbatului cu pălărie medievală şi guler înalt, de nobil._fma0538

Astfel de nunţi, cu diverse tematici, au început să se poarte şi la români. In general ele sunt mai scumpe decât cele obişnuite şi pregătirea lor durează mult mai mult, dar ai garanţia că nici un invitat nu o va uita niciodată. O nuntă tematică este cu siguranta mai scumpă. Poti scoate din buzunar intre 25 si 50 % mai mult decât una obişnuită.

Cu toate ca este la inceput, cu siguranta exista piata pentru tematici ca aceasta. Oamenii vor aprecia mai mult o astfel de nuntă. Ei vor pleca incarcati cu amintiri de neuitat, de la costumele de epoca, pana la calestile cu cai sau mancarurile deosebite.

O nunta tematica presupune multa munca de cercetare si cel mai bine este sa lasati pe seama unui organizator de evenimente documentarea nuntii voastre. Organizatorii va vor cere sa va intalniti de multe ori pana in ziua nuntii, sa stabiliti toate detaliile, deoarece fiecare amanunt trebuie discutat si stabilit in amanuntime.

images-1

Chiar si petrecerea poate fi facuta in alta locatie decat un clasic restaurant. Puteti alege intre ciocnirea halbelor in ineriorul unei crame si degustarea bucatelor de-alungul unei mese lungi, in gradina unui castel, cu berbecut la proţap şi spectacol cu foc.
Nunţi se pot organiza atat la Castelul Huniazilor din Hunedoara, dar şi la Castelul Bran. Alte alternative ar fi, cetatea Sighisoarei, Cetatea Fagarasului sau Cetatea Rasnov.

12063561_1014292241943674_8132062210713154563_nSe pot organiza si nunti rustice sau exotice. Cu buchete de mireasa cu spice de grau, dovleci scobiti pe post de vaze de flori, stergare traditionale, siraguri de ardei, ceapă, usturoi, scaune legate cu plasă cu floarea-soarelui într-un săculeţ din iută. 12115773_1022371781135720_8557532724906790962_nNunta se poate ţine pe o terasă, cu 100 de oameni, iar toate decoraţiile, deci tema rustică, ii pot costa pe miri in jur de 2.500 lei.

O nunta exotică, tot cam pe la acelasi preţ poate ajunge, iar ca ornamente putem avea frunze de palmier, tot felul de flori sălbatice şi aranjamente asimetrice.

Nu uitati ceea ce este cel mai important: sa anuntati din timp toti invitatii despre tema nuntii voastre si despre faptul ca ar fi de preferat sa fie costumati conform epocii medievale. Puteti chiar sa le faceti sugestii in legatura cu locurile de unde isi pot inchiria costume specifice.

[SLGF id=1478]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit