Warning: imagejpeg(/home/egii/public_html/wp-content/uploads/2016/07/Valeni-19-septembrie-2015-1326-270x178.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/egii/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 420

S-a terminat nunta! A trecut asa de repede incat iti dai seama ca nu tii minte chiar toate momentele din acesta zi. Incerci sa iti amintesti ce s-a petrecut, insa … nimic.

In cazul acesta tot ce ai de facut este sa astepti cuminte pozele si filmarea facuta de cei pe care i-ai angajat pentru acest lucru.

     Dar daca imaginile nu se ridica la asteptarile tale?

Ca sa nu ai surprize din acest punct de vedere, m-am gandit sa iti sar in ajutor cu cateva sfaturi in alegerea echipei foto-video pentru evenimentul tau.

Alegerea unei echipe sa iti imortalizeze evenimentul. necesita o atenta cautare si documentare. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a face o alegere. Piata fotografilor de nunta din Romania este extrem de mare, la fel cum si stilurile de fotografie sunt numeroase.

  • Alege-ti stilul fotografiei

Exista cateva stiluri diferite de fotografie de nunta si fotografii sunt specializati pe cate un stil in parte. Ai nevoie de putin timp ca sa cauti pe internet pentru a afla care sunt aceste stiluri si ce inseamna fiecare. Cele mai populare sunt:

– Primul este stilul clasic: fotograful specializat in acest stil va urma o „lista” pentru a fi sigur ca va surprinde toate momentele cheie ale nuntii intr-o serie de fotografii clasice.

– Urmeaza stilul fotojurnalism: aici accentul se pune pe povestea de dragoste dintre cei doi miri. Fotograful va va urmari si va surprinde detalii care sa transmita emotii intr-un stil cat mai natural.

– Avem apoi stilul ilustrativ: acest stil combina pe cele doua de mai sus astfel incat sa existe si pozele clasice, dar si cele informale si relaxate sau momentele incarcate de emotie.

– Si nu in ultimul rand, avem stilul artistic: fotografiile facute in acest stil sunt glamouroase, pline de incarcatura emotionala si se apropie de imaginile pe care le vezi prin reviste.

  • Contacteaza fotograful din timp

Fotograful este printre persoanele pe care trebuie sa le contactezi inca de cand incepi organizarea nuntii. Cei mai buni au rezervari si cu un an sau doi inainte. In cazul in care iti organizezi nunta duminica sau in afara sezonului nuntilor, iti va fi mai usor sa gasesti un fotograf bun intr-un timp relativ scurt.

  • Documenteaza-te online

Pe toate site-urile de profil vei gasi descrieri favorabile, este si normal. Trebuie sa fii foarte critica si atenta cu orice vei gasi. Nivelul de experienta este foarte important in acest domeniu, asa ca asigura-te ca acest lucru nu este o problema. Este foarte bine sa stii daca persoana respectiva este specializata pe fotografia de nunta sau doar fotografiaza diferite evenimente. Nu uita insa, ca fiecare vede fotografia in mod diferit. De aceea este bine sa te asiguri ca stilul fotografului ti se potriveste

  • Alcatuieste-ti o lista

Odata ce ai gasit pe internet un anumit numar de fotografi, este important sa mai reduci din ei si sa iti faci o lista cu cei ce ti se par potriviti. Abia dupa aceea poti stabili intalniri cu ei. Stiu ca este greu sa iei o decizie doar dupa profilul online al cuiva, dar incearca sa fii atenta la stilul lor – daca iti place si ti se potriveste, dar si la abilitatile profesionale.

  • Examineaza-le portofoliul

Fotografii cu care te vei intalni, iti vor prezenta, cu siguranta, un portofoliu. Este important sa aloci cat mai mult timp pentru o analiza detaliata, pentru ca acesta este singurul care iti va transmite cel mai bine ce fel de fotografii vei avea si tu. Este foarte important sa ii ceri sa iti arate cel putin o nunta fotografiata cap-coada, ca sa iti poti face o idee cat mai clara asupra muncii lui. Cele 20-40 fotografii prezentate in portofoliu pentru o nunta sunt cele care il reprezinta cel mai bine, dar ca sa poti afla ce fel de fotografii vei primi e important sa le vezi pe toate. Nu uita ca e simplu sa faci 20-30 de fotografii bune (poate foarte editate) din 1500 – 2000 de cadre. Un fotograf cu adevarat bun va avea toate fotografiile in acelasi stil, bineinteles cu cateva cadre spectaculoase, dar este evident ca toate pozele sunt din aceeasi poveste.

  • B U G E T U L

Ultimul, insa nu cel din urma element de care ar trebui sa tii seama in alegerea fotografului pentru nunta ta, este BUGETUL.  Nu voi intra in detalii despre acest lucru pentru ca sfatul meu este sa aloci un buget cat mai mare sau cel putin egal cu cel al muzicantilor. Toti fotografii profesionisti au preturi destul de ridicate, dar si rezultatele sunt pe masura. Fotografiile de la nunta iti vor ramane o viata asa ca merita sa depasesti putin bugetul pentru un fotograf desavarsit. Asigura-te ca, peste ani, nu vei regreta ca nu ai alocat un buget mai mare pentru fotografii!

 

Sursa: Karin events

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit